Üdvözöljük megújult honlapunkon!

A sok elméleti munka mellett nem kevés projekt megvalósítását végeztük el az elmúlt években. Ezek között személyes és elektronikus ügyfélszolgálatok egyaránt vannak. Az alábbiakban néhány fotón keresztül mutatjuk be elvégzett munkáink szebbik részét. 

Egy közműszolgáltató elektrnikus ügyfélszolgálata. Multi csatornás kiszolgálás, SAP integráció, egységes operátori felület, Avaya technológia. A projekt előtt 2 helyszínen 4-5 fő fogadta a telefonhívásokat és a személyes ügyfeleket. A cég vezetői szerint ez megfelelő színvonalú kiszolgálást biztosított. Az új kontakt center indulása a tervezés alapján 30 fővel történt, de ez a létszám hamarosan 80 főre bővült az ügyféligények alapján. 

A következő képen egy bonyolult folyamatokat támogató help-desk látható működés közben. A rendszer működése kritikus a kiszolgált rendszerek üzemének fenntartása és az egész operáció folytonossága szempontjából. Cisco technológia, nagy számú háttéralkalmazás integrációja, beleértve Oracle, IBM Lotus, Exchange, stb.

Fent egy Kormányablak személyes ügyfélszolgálata látható. Teljes erős- és gyengeáramú tervezés és kivitelezés volt a feladatunk, a XXI. század minőségi követelményei szerint. .

Lent a MÁV-START elektronikus ügyfélszolgálata látható. Avaya környezet, multi-csatornás kiszolgálás.

Közfeladatokat ellátó szolgáltató vállalat elektronikus ügyfélszolgálata. Avaya környezet, több rendszer integrációja, melyek között egyedi fejleszésű alkalmazások is vannak.

Ugyanezen cég személyes ügyfélszolgálata.

Egy belvárosi egészségügyi intézet személyes és elektronikus ügyfélszolgálata. A feladat nem csupán az informatikai és erősáramú rendszerek kialakítása volt, de az egész enteriőr megtervezése és megépítése is. Büszkék vagyunk a magas minőségre és a költséghatékony megvalósításra!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

JoomlaABC

© 2014 callcenterek.com All images (C) the original authors.