Üdvözöljük megújult honlapunkon!

A telesales egy speciális ügyfélszolgálati tevékenység. Nem könnyű, de vannak esetek az egyetlen hatékony eszköz. Mikor és miért? 

Ha a termék sok emberhez (fogyasztóhoz, vevőhöz) kell elérjen, és az egyes vevők ereje a szerződéses feltételek módosításrára csekély, akkor a telesales egy jó módszer lehet. Akkor is az, ha a termék elegendően egyszerű ahhoz, hogy gyorsan és érthetően el lehessen magyarázni az előnyeit, és nem kellenek az "apró betűs" részek.

Persze ilyen egyre kevesebb van... Ma már egy egyszerű palackos vízhez is sok oldal információ, jogi nyilatkozat, stb-stb tartozik. Ezt nem lehet telefonban elmagyarázni, felolvasni. 

A telesales módszertana emiatt sokat változott az elmúlt években. Elég ha csak arra gondolunk, hogy ma már kifejezett beleegyező nyilatkozat szükséges a hívott fél részéről ahhoz, hogy felhívhassuk. Ezért leginkább nyereményjátékokhoz kötött beleegyező nyilatkozatot lehet kérni (ez a célravezető módszer). Persze a már meglévő ügyfelünk részéről a szükséges nyilatkozatot a szerződés végén tudjuk elkérni. 

Az, hogy kinek mi a célravezető módszer, azt egyénileg kell eldönteni. Nagy eredményekre nem szabad számítani, főleg ami az eladásokat illeti. Az elérési ráta még akár többtíz százalék is lehet, de az eladás/lead arány általában katasztrófális.

És a jogi háttér sem segít: ezen a linken a telesales tevékenységet szabályzó kormányrendelet érhető el.

A technikai háttérről

A telesales hatékonyan végezhető a prediktív és a progresszív (power) tárcsázási módszerrel. Ezt automata rendszerekkel lehet végeztetni, mely rendszerek képesek megkülönböztetni az élő hangot az egyebektől (hangposta, foglalt, kicseng, stb.).

A Geomant Zrt. által fejlesztett Contact Expert rendszer kifejezetten jó tulajdonságokkal rendelkezik, mind a kampányok adminisztrációjában, mind az ügyféllel való kommunikációban.

Tartalmazza a szükséges technikai megoldásokat az adatbázis import/export terén, azok manipulációjában, a kampányok összeállításában, az operátorok támogatásában, az eredmények kezelésében és értékelésében.

Rövid bemutató érhető el ezen a linken keresztül.

 

JoomlaABC

© 2014 callcenterek.com All images (C) the original authors.