Üdvözöljük megújult honlapunkon!

A magyar Geomant Zrt. fejleszti és támogatja a Contact Expert jelű multimédia kezelő ügyfélszolgálati front-office, és a DynFlow jelű folyamatkezelő és ellenőrző rendszereket. www.geomant.com

Célunk, hogy magyar fejlesztésű és támogatású eszközökkel kiváló megoldásokat nyújtsunk a színvonalas ügyfélkiszolgálásért, a vezető nemzetközi gyártók infrastruktúrájára alapozva.            

A termékek 15éve vannak forgalomban, Magyarországon és 10 éve a világon több, mint 300 felhasználónál.

A Contact Expert(CE) elnevezésű rendszer egy multimédiás front-office ügyfélszolgálati eszköz. A CE segítségével az ügyintéző egy képernyőn képes kezelni a különböző csatornákon át (hang, e-mail, sms, web-chat, stb.) érkező megkereséseket, látja az ügyfél adatait és az ügyféllel történt eddigi tranzakciókat és eseményeket. Képes bármilyen telefonos infrastruktúrával együttműködni (Microsoft, Avaya, Cisco) és integrálni lehet az elterjedt személyes ügyfélhívó rendszerekkel. Támogatja a földrajzilag elosztott működést. Mindenre kiterjedő riport- és üzleti intelligencia rendszere méri és analizálja a munkaidő felhasználását, a sorban állások valós idejű adatait és a front-office teljesítményét. A vezetői riportok mutatják a kiszolgálás színvonalát, a humán erőforrás képzettségi szintjét és terhelését. A teljes hang- és képernyőrögzítés a törvényi megfelelést is biztosítja.

Egy bővebb leírás a CE for Lync megoldásról (Lync=Skype-for-Business) letölthető innen.

JoomlaABC

© 2014 callcenterek.com All images (C) the original authors.