Üdvözöljük megújult honlapunkon!

A magyar Geomant Zrt. fejleszti és támogatja a DynFlow jelű folyamatkezelő és ellenőrző rendszereket. www.geomant.com

Célja, hogy magyar fejlesztésű és támogatású eszközökkel kiváló megoldásokat nyújtson a színvonalas ügyfélkiszolgálásért, a vezető nemzetközi gyártók infrastruktúrájára alapozva.            

A termékek 10 éve vannak forgalomban, Magyarországon és a világon több, mint 300 felhasználónál.

DynFlow jelű folyamatkezelő az ügyfélkontaktus első pillanatától az ügy lezárásáig vezeti az ügyintézőt a szükséges lépéseken át, biztosítva a háttér-rendszerekből származó információkat és a szükséges tudást (pl. a Tudásbázisra támaszkodva), a szükséges pillanatban. Jelentősen csökkenti az ügyintézési időt, hiszen a folyamatok modellje alapján mindig a megfelelő rendszerből szolgáltatja az adatokat, ugyanakkor a rutinfeladatok esetében sem okoz felesleges adminisztrációt. A DynFlow képes több ezer különböző folyamathoz, ügykezeléshez tartozó modellt kezelni, azaz az ügyintézőt mindig a megfelelő lépéseken keresztül vezérli: ez a betanulási időt a töredékére csökkenti és a törvényi megfelelést is biztosítja. A DynFlow méri és valós időben vagy histórikusan riportolja az egyes munkafázisok átfutási idejét, az ügyintézői munkatársak teljesítményét és a szervezet terhelését.

A bevezetés gyorsan elvégezhető, a rendszer illeszkedik a modern informatikai környezethez, a működéséhez csak szabványos megoldásokat használ. Akár a telepített akár a felhőből szolgáltatott változatot is választják, lehetőség van a vásárlási vagy a havi díjas bérleti konstrukcióra is.

Egy részletesebb leírás letölthető innen.

JoomlaABC

© 2014 callcenterek.com All images (C) the original authors.